now.

now.

Svart eller vitt?

Magi & MysteriumPosted by cecilia 01 May, 2012 12:43
Det finns så mycket åsikter därute. Alla sociala nätverk fullkomligen exploderar av åsikter. Och här kommer en åsikt till, tänker du. Ja. Eller också inte. Jag känner att jag blir både glad över att människor tycker mycket därute, samtidigt som jag känner att jag blir lite trött på att mycket som tycks i bloggar och mikrobloggar blir kallt, skarpt i svart och vitt. Jag har också mycket åsikter. Och samtidigt känner jag att det är svårt att med säkra fötter helt välja sida. Hela tiden. Stå på sig. Göra ett val. Välja det etiskt rätta, det som jag, min familj, ja rentav hela mänskligheten mår bra av.

Som: Ska jag vaccinera min dotter? Är de farliga tillsatserna i vaccinet farligare än själva sjukdomarna man vaccinerar för? De där D-dropparna de delar ut på BVC, varför är de fullproppade med E-nummer? Är det farligare att ge henne dropparna med E-nummer än att riskera att hon får D-vitaminbrist? Kan jag älska Paolo Coelho och hans ord om att "if you really want something, the whole universe conspires in helping you achieve it!" och samtidigt nicka åt galenskapen i positivt tänkande? Kan jag köpa ekologisk mat och samtidigt ÄLSKA Coca Cola? Kan jag bli skitirriterad över hur mycket jävla coacher som dyker upp överallt (till och med i urkass tv-serie på svt) och ska domdera över hur folk ska leva sina liv, och samtidigt kalla mig coach själv? Kan jag vara vegetarian och ÄLSKA doften av bacon?

JA.

Jag tillåter mig att göra det. Jag kan göra båda delar. Tror jag. ;-)

(Eller som en bekant sa: Hon ska ha en vegetarisk brunch med extra BACON!)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Arild 03 May, 2012 19:29

Håller med dig. Skitsvårt att vara konsekvent. Det finns alltid två sidor på problemen, eller flera svar rättare sagt. D-vitamin: ja, det vet du! Vaccination? Tycker det är skitsvårt. Vissa är så helt övertygade om att de inte är bra, men jag fladdrar lite fram och tillbaka. Hur ska jag kunna veta, riktigt säkert? De som innehåller aluminium och kvicksilver... ja, det säger väl sig självt att de är uteslutna. Men eftersom de två metallerna används som ledare (numera inte så ofta Hg, förhoppningsvis) så kanske de finns i alla vacciner?! Då finns det alltid risken att det är just den vaccinationen som ställer till det... Viktigast är alltid att jobba på att få ett så bra immunförsvar som möjligt. Och det sitter i magen.

Förlåt, I got carried away.

Jag skulle gärna bli vegetarian eller rawfoodätare, men kan äta rå falukorv för att det är så gott. Twisted. Va´mycket skönare det var när man inte behövde bekymra sig om alla olika möjligheter.

Och jobbigast är ju när man har uttryckt en åsikt och några veckor senare har ändrat sig!

Posted by Jessica 01 May, 2012 22:38

Mm-mm... Kommer att tänka på så mycket. Som hon Ehrenreich http://www.svd.se/kultur/litteratur/pa-korstag-mot-positivt-tankande_5142721.svd Har inte läst boken - bara om den och hört henne i intervjuer. Tänker också på alla vardagsbeslut som kan bli så ångestfyllda och svåra att ta. Och dubbelmoral. Har en nära vän, 50+ som INTE lever ett slit och slängliv, som tar vara på och tar om hand, som odlar sina egna tomater och gurkor på sitt ekologiska vis men framförallt - hon mästrar inte och talar inte om för andra om vad de ska göra eller inte göra. Hon handlar inte ekologisk kaviar ena stunden (för att berätta om det) för att sen flyga över halva jordklotet utan lever sitt enkla liv med lyxiga inslag om och när hon har lust. En sann inspiratör!